Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Закарпатті загроза паводку: перші випадки підтоплення присадибних ділянок

16-17 грудня на території Закарпатської області внаслідок сильних дощів (місцями дуже сильних) у верхів’ях річок спостерігалося підвищення рівнів води на 0,5-1,2 м. Станом на 20 год. 17 грудня поступове похолодання та перехід опадів в мокрий сніг та сніг зупинило розвиток паводку. Протягом 18 грудня у нижніх течіях річок Боржава, Латориця, Ріка, Тересва, Теребля, Уж очікується поступовий підйом рівня води з можливим виходом на заплаву. Про це повідомили в МНС України.

Внаслідок підвищення води у місцевих потічках мали окремі випадки підтоплення присадибних ділянок на територіях Іршавського та Перечинського районів. З метою запобігання виходу з ладу насосного обладнання тимчасово припинено водопостачання до м. Перечин (близько 1000 абонентів). На місцях подій для проведення невідкладних аварійно-рятувальних робіт цілодобово працюють підрозділи МНС, водогосподарські організації області, бригади обленерго, служби автомобільних доріг, бригади житлово-комунальних господарств.

Для забезпечення реагування на випадок погіршення паводкової ситуації на території Закарпатській області у готовність до залучення приведені додаткові сили і засоби Головних управлінь (Управлінь) у Волинській, Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ