Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На залізничному вокзалі Львова вилучили 10 тисяч квіток шафрана Гейфеля

У рамках проведення на Львівщині операції «Первоцвіт» здійснено перевірки 13 потенційних місць збору ранньоквітучих видів рослин та понад 20 місць їх можливої реалізації. Більшість перевірок місць можливої реалізації проведено з залученням працівників ГУ МВС у Львівській області, перевірок місць можливої заготівлі – з працівниками лісової охорони. Про це «Гал-info» повідомили у Держекоінспекції у Львівській області.
На порушників природоохоронного законодавства складено 14 протоколів, частина яких у відповідності до вимог Кодексу України про адміністративні порушення передана для розгляду у місцеві суди.
Найбільш резонансною справою було вилучення напередодні Дня всіх закоханих, 13 лютого на залізничному вокзалі м. Львова партію з 10 тисяч квіток шафрана Гейфеля. Працівники Держекоінспекції в Львівській області спільно з працівниками управління по боротьбі з економічними злочинами та представниками громадськості затримали мешканця с. Ком’яни Закарпатської області Василя Зана. У нього вилучили коробки з букетами квітів шафрану Гейфеля, які були вирвані разом з цибулинами. Нараховано шкоду, нанесену довкіллю у розмірі 120 тис. грн.
Серед іншого слід відмітити порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу.
Більшість громадян знають, що не можна знищувати види рослин, занесених до Червоної Книги України, проте не кожен знає, що не можна продавати червонокнижні види рослин, навіть якщо вони вирощені на власній присадибній ділянці чи у садку.
Порушення порядку збуту об'єктів рослинного світу часто здійснюються неповнолітніми, особливо на узбіччях доріг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ