Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Запоріжжі міліція затримала землевпорядника з хабаром у 43 тисячі гривень

Службовець вимагав гроші у двох фермерів за те, щоб їм продовжили оренду земельної ділянки площею понад півсотні гектарів. Оперативники затримали працівника сільради сьогодні в його кабінеті в момент одержання частини суми. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Повідомили в Департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Оперативники управління протидії злочинності у сфері економіки (УПЗСЕ) ГУМВС України в Запорізькій області з’ясували, що з 2009 року два фермери-жителі Якимівського району на підставі договору оренди з сільською радою користувалися сільськогосподарськими землями загальною площею у 52 гектари.

У березні цього 2015 року до одного з фермерів зателефонував невідомий, який відрекомендувався землевпорядником сільської ради. Він повідомив, що договір на оренду земельної ділянки у березні 2015 року закінчився. У зв’язку з цим необхідно продовжити зазначений договір шляхом внесення офіційного платежу або передати йому особисто половину суми оренди, яка склала 43 тисячі гривень. В іншому випадку на черговій сесії сільради земельну ділянку буде передано іншим особам.

Сьогодні, 14 серпня, працівники УПЗСЕ затримали правопорушника в його службовому кабінеті під час передачі частини обумовленої суму у розмірі 20 тисяч гривень.

Раніше за даним фактом слідчим управлінням ГУМВС України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі проводяться слідчі дії, вирішується питання щодо затримання чиновника та повідомлення йому про підозру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ