Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих на Донбасі українських військових

На Кушугумському цвинтарі біля Запоріжжя вшанували пам’ять українських військових, які загинули в зоні конфлікту на сході України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у панахиді, яку разом відслужили священики православних церков, взяли участь військові, рідні загиблих, волонтери, жителі міста.

«Більшість похованих тут загинули у боях під Іловайськом. І військовослужбовці Запорізького гарнізону віддавали їм військові почесті. Зараз на цвинтарі встановлені пам’ятники. 38 тіл було ідентифіковано – їх забрали рідні. 35 безіменних героїв відвезли на малу батьківщину – в Херсонську, Кіровоградську і Дніпропетровську області», – розповів заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвінов.

«Три людини залишилось тут. Вони запорожці і тому рідні залишили їх на цвинтарі, бо тут буде створено меморіальний комплекс, присвячений героям-воїнам учасникам Антитерористичної операції», – додав військовий.

Присутній на церемонії волонтер Павло Нетьосов показав зібрання особистих речей загиблих бійців, які об’єднали в пересувну виставку «Блокпост пам’яті». Всі представлені в її рамках предмети зібрані під час роботи пошуковиків у місцях боїв, а також отримані від рідних загиблих військовослужбовців.

На Кушугумському цвинтарі під Запоріжжям у 2014-2015 році було поховано 118 невідомих військовослужбовців, що загинули під час конфлікту на сході України.

Від квітня 2014 року на частині Донецької та Луганської областей тривають бойові дії. За даними ООН, відтоді там загинули близько 10 тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ