Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На засіданні Асоціації рад Львівщини розглянули бюджетний проект на 2007 рік

Головне питання, яке розглядали сьогодні, 8 вересня, на засіданні Асоціації рад Львівщини, – бюджетний проект 2007 року.
 Хоча до затвердження обласного бюджету на наступний рік ще далеко, проте робота над його підготовкою ведеться вже зараз. Теперішній етап бюджетного проекту знаходиться на стадії координування та врахування думок регіонів. Саме для цього і відбулася сьогоднішнє засідання Асоціації рад Львівщини, зазначив на зустрічі голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. Не заперечив голова облради, що є певні проблеми при формуванні бюджету. Серед найбільш проблемних галузей Мирослав Сеник назвав освіту, культуру, медицину та фінансове забезпечення органів управління.
 За попередніми підрахунками Міністерства фінансів, місцевий бюджет Львівської області на 2007 рік збільшили, порівняно з цьогорічним, на 400 мільйонів гривень і він становить 3,7 мільярда гривень. Доходна ставка бюджету області, за попередніми підрахунками, також збільшиться – на 300 мільйонів гривень.
 Проте в проекті бюджету області на 2007 рік є значні диспропорції. Найбільша диспропорція спостерігається у сфері забезпечення фінансами органів управлінь. Міністерство фінансів визначило для забезпечення органів управління на 2007 рік суму у 83 мільйони гривень. Проте за підрахунками для цього потрібно не менше 200 мільйонів. Як сказав Мирослав Сеник, сума диспропорції для місцевого бюджету просто страшна. «Обсяг дефіциту у 120 мільйонів гривень – величезна проблема для місцевого бюджету. І його перекрити майже неможливо, - сказав голова Львівської обласної ради. - А жодні апеляції у Мінфіні не приймають». 
 Інший головний біль місцевої влади – можливість переходу на місцеве фінансування дільничних інспекторів та працівників ДПС області. Для цього Мінфін бюджету області виділяє 10 мільйонів гривень з необхідних 40-50. Диспропорції спостерігаються і в галузі освіти, медицини, культури. Проте на Координаційній раді при голові Верховної Ради, яка має відбутись у Львові у першій декаді жовтня, Мирослав Сеник пообіцяв домовитись про ліквідацію цих диспропорцій.
 Для розгляду проекту бюджету на 2007 рік і винесення своїх пропозицій голова Львівської обласної ради дав місцевим радам п’ять днів. Наступне засідання Асоціації рад Львівщини повинно відбутись через півтора тижня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ