Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На засіданні Колегії ЛОДА підбито підсумки роботи територіально-господарського комплексу області за 2005 рік

Сьогодні, 16 лютого, під головуванням заступника голови ОДА Валерія П’ятака відбулося чергове засідання Колегії облдержадміністрації. На  нього були запрошені члени Колегії, керівники райдержадміністрацій, голови міст обласного значення, начальники структурних підрозділів ОДА, керівники підприємств, установ та організацій. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Зокрема, на Колегії було заслухано інформацію “Про підсумки роботи територіально-господарського комплексу області за 2005 рік, виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2005 рік та завдання на 2006 рік”. Доповідачем виступив  начальник головного управління економіки ОДА Микола Вознюк.
У рішенні щодо цього питання, зокрема зазначено, що  в області реалізовано заходи, котрі були спрямовані на виконання програмних завдань. У всіх галузях промисловості, окрім нафтопереробної галузі, зросли темпи промислового виробництва, зокрема хімічної, нафтохімічної, машинобудівної, з виробництва деревини та виробів з неї, целюлозно-паперової, поліграфічної промисловості, видавничій справі, харчовій промисловості та перероблення сільськогосподарської продукції. Також є позитивні результати в агропромисловому комплексі, досягнуті завдяки реалізації загальнодержавних програм підтримки села, а саме – надання пільгових кредитів комерційними банками.
Для сфери підприємництва організовано належну роботу єдиних реєстраційних офісів та єдиних дозвільних центрів. Оборот роздрібної торгівлі зріс на третину. Створено 63,5 тис. нових робочих місць та працевлаштована 43,7 тис. осіб. За 2005 рік мобілізовано податкових та митних надходжень до бюджету на 50% більше, ніж за 2004 рік. Середньомісячна заробітна плата одного працівника, зайнятого в економіці області,  зросла на 36,3% і становила 713 грн., середній розмір пенсійної виплати збільшився на 21,5% і становлять 372 грн., майже на 15% зменшено чисельність безробітних.
Проте на підприємствах міст Дрогобича і Борислава зменшено обсяги промислового виробництва. Відбулося зменшення валового виробництва продукції сільського господарства. Залишаються ще досить значними суми не виплаченої заробітної плати, зокрема у Львові, Червонограді,  Бориславі, Дрогобичі, Новому Роздолі, Сокальському та Яворівському районах.  На Колегії керівникам районів, підприємств було запропонувано вжити ряд конкретних заходів для  виправлення ситуації, що склалася.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ