Під час кризи ЗАТ «Львівський жиркомбінат» не зменшував обсягів виробництва продукції. Так торік підприємство виробило 18 тисяч тонн майонезу та майже вдвічі більше маргарину. Цього ж року на заводі планують виробити 42 тисячі тон маргарину та 21 майонезу. Про це розповів журналістам сьогодні, 4 лютого голова правління ЗАТ «Львівський жиркомбінат» Юрій Чабан.
За його словами, загалом на заводі працює 630 чоловік. «Ще нещодавно, протягом 20 років, на нашому заводі працювало півтисячі людей, а тепер, не зважаючи на кризу, у нас збільшилась кількість працівників. Середня зарплата на заводі 2 250 гривень, і виплачуємо ми її вчасно, також не забуваємо і про квартальні премії», - зазначив Юрій Чабан.
В основному завод своєю продукцією забезпечує Україну, але віднедавна львівська продукція експортується в Росію та Вірменію, у планах заводу збільшити географію експорту.
Відвідавши жиркомбінат, мер міста Андрій Садовий зазначив, що, на його переконання, відвідавши такий завод у будь-якій країна Євросоюзу, ми побачимо те саме, а це передусім свідчить про високе технологічне оснащення заводу. Та про якість випущеної на ньому продукції.
Додамо, що ЗАТ «Львівський жиркомбінат» - одне з найбільших підприємств олійножирової галузі України. Понад 50 років жиркомбінат спеціалізується на випуску маргаринів, майонезі та жирів. Підприємство має повний замкнутий цикл переробки рослинних олій та виробництва напівфабрикатів. А віднедавна впроваджено в виробництво новий продукт – майонез, що готується з рідких жовтків.