Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На зборах акціонерів СП „БродАгроОйл” схвалили рішення про продаж 48% акцій для залучення іноземних інвесторів

Збори акціонерів СП „БродАгроОйл” схвалили рішення про продаж 48% акцій  з метою  залучення іноземних інвесторів. Про це „Гал-info” повідомив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Львівської ОДА Ростислав  Сорока.
Як повідомляло агентство, 6 жовтня 2005 року Львівська ОДА підписала з американською компанією ComOxy L.L.C. меморандум про співпрацю у будівництві нафтопромислового інтегрованого комплексу. ComOxy L.L.C. (Техас) виступила підписантом документу від імені українсько-американського СП „БродАгроОйл”, до якого також входять американська компанія Bortex Enterprises (Каліфорнія) та українські компанії „Агроліт” (Львів) і „СТЕК” (Київ).
Загальна вартість будівництва СП „БродАгроОйл” становить 3 млрд доларів США, в тому числі будівництво першої черги заводу становитиме 1,5 млрд доларів США. Друга черга комплексу передбачає будівництво підприємств з переробки сільськогосподарської продукції: м’ясоконсервний завод, овочево-сушильний консервний комбінат, цукровий завод, пивзавод, молокозавод, завод кондитерських виробів, макаронну фабрику, завод біопалива, підприємства з переробки зернових і сільськогосподарської продукції.
Згідно з  бізнес-планом учасників проекту, термін окупності НПЗ становить 5 років.
Згідно з проектом, потужності „БродАгроОйл” будуть розраховані на переробку до 8 млн тонн нафти на рік. Планується, що завод вироблятиме різні нафтопродукти, зокрема бензини, дизельні палива, авіаційний гас, бітумні композиційні матеріали, продукцію хімічної промисловості, пластмаси та сірчану кислоту. Глибина переробки нафти становитиме  95%.
Комплекс займе територію у 600 гектарів. Планується, що на ньому працюватиме 45 тис. чоловік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ