Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На земельний аукціон у Львові виставили 13 ділянок на 112 млн грн

20 квітня у Львові відбудеться черговий земельний аукціон, на який буде виставлено 13 ділянок. Про це сьогодні, 24 березня повідомив під час прес-конференції начальник міського управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Михайло Бокало.

 

На продаж запропоновано як «старі» ділянки так і «нові». Зокрема вул. І. Величковського, 16-18, вул. Демнянська (Б), вул. Ковельська, 108а, вул. Липова Алея-вул. Стуса, вул. Кульпарківська, 226-г (1), вул. Кульпарківська, 226-г (2), вул. Городоцька, 355, вул. Щирецька-вул. Ряшівська (проектована), вул. Городницька, 43, вул. Сяйво, 2, вул. Рахівська, вул. Антонича, 122, вул. Стрийська (біля іподрому).

 

Загальна у вартість землі становить 112,11 мільйонів гривень.

 

Цільове призначення земель різне: землі промисловості, житлової та громадської забудови, землі комерційного призначення.

 

За словами Михайла Бокала, найбільше зацікавлення є земельною ділянкою на Стрийській, оскільки це район майбутнього стадіону до Євро-2012. Її розмір – близько 16 сотих, мінімальна ціна продажу, – мільйон гривень.

 

Найбільш престижними, на думку начальника управління, є ділянки на Кульпарківській. Це фактично єдині в місті земельні ділянки такого розміру, розташовані недалеко від центральної частини міста і до того ж, поблизу майбутньої дороги, яка буде збудована в бік аеропорту. Там можна збудувати автосалон, логістичний центр, гіпермаркет тощо. Розташовані поруч дві ділянки мають площу приблизно два і чотири гектари, їх мінімальна ціна продажу відповідно 15 млн та 28,5 млн грн.

 

Водночас чиновник визнає, що найбільше покупців зараз цікавлять невеликі ділянки під магазини, приватні житлові будинки тощо. Зокрема, йдеться про ділянки на Городоцькій (5 соток, 300 тис. грн), Сяйво (3 сотки, 200 тис. грн), Антонича (5 соток, 360 тис грн).

 

Мінімальна ціна квадратного метра землі, яка виставлена на цей аукціон – 253 гривні, максимальна – 1 653 гривні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ