Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Жидачівщині триває засідання правління обласної Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини”

У селі Руда Жидачівського району розпочалося засідання правління обласної Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини”. Засідання відбувається в музеї гетьмана Івана Виговського у селі Руда. Метою проведення чергового засідання правління обласної Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини” за ініціативою голови Жидачівської райради  Романа Баліцького є налагодження співпраці органів місцевого самоврядування та громадських організацій району.
Як зазначив голова правління обласної Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини” Мирослав Сеник, всім управлінням соціального захисту районів, у тому числі й Жидачівського, потрібно бути готовими до різкого збільшення кількості отримувачів субсидій, а також відповідально віднестися до проектування так званих окружних шкіл, які при уточненні бюджету на 2006 та при формуванні бюджету на 2007 роки буде профінансований. На засіданні правління обласної Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини” виступив також голова Жидачівської РДА Ігор Кос, який розповів про стан справ у районі. За його словами, Жидачівський район Львівської області й надалі залишається глибоко дотаційним, оскільки при тому, що весь бюджет району становить 72 млн грн, власні надходження становлять лише 22 млн грн. Значні проблеми також є із робочою силою (лише 16 тис. осіб задіяні у виробництві) – одна людина змушена годувати чотирьох. Найбільш проблемними підприємствами є завод „Поліграфмаш”, Ходорівський цукровий завод та Ходорівський м’ясокомбінат. Зараз триває обговорення шляхів вирішення системи економічних проблем району з громадськими організаціями Жидачівщини.
На засіданні правління обласної Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини” присутні голова – Мирослав Сеник, голови районних рад, голови міст обласного значення, міські, селищні, сільські голови та представники громадськості Жидачівського району.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ