Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На змаганнях зі скелелазіння на скелях Довбуша львівські cпортсмени зайняли провідні місця

Львівські скелелази зайняли провідні місця на змаганнях зі скелелазіння, які проходили 14-15 жовтня цього року на скелях Довбуша поблизу с. Бубнище Болехівського району Івано-Франківської області. Змагання такого масштабу відбулися тут вперше в Україні і стали для багатьох спортсменів своєрідним відкриттям цього скелелазного району. Про це повідомила прес-служба гірського клубу „Екстрем”.
Серед жінок першою і в боулдерінгу, і в складності стала львівська першорозрядниця Олена Красовська, друге місце у боулдерінгу посіла МС Марія Сосновських (Севастополь), а в складності – першорозрядниця Наталя Василенко (Львів), третє місце в обох дисциплінах зайняла МСМК Наталя Перлова (Дніпропетровськ). Серед чоловіків у дисципліні “боулдерінг” із суттєвим відривом переміг МС Станіслав Клєшньов (Макіївка), друге місце посів МСМК Сєрік Казбеков (Дніпропетровськ), третє – МС Петро Маркевич (Одеса), у дисципліні “складність” перше місце посів МС Михайло Шалагін (Одеса), друге – МСМК Сєрік Казбеков, третє – КМС Сергій Красовський (Львів).
Змагання  організував Львівський гірський клуб “Екстрем” спільно з  Івано-Франківською федерацією альпінізму та скелелазіння. Фінансовий бік організації змагань взяли на себе ВАТ “Концерн Хлібпром” та мережа автозаправок ОККО, а призи переможцям надали магазин спортивного спорядження “Команчеро” та компанія “Шамбала”. У змаганнях взяли участь понад 130 спортсменів з усієї України, зокрема з Києва, Львова, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Одеси, Нікополя, Севастополя, Черкас, Чернігова та ін., а також з Румунії (Бухарест) та Росії (Москва). Серед учасників змагань були і титуловані спортсмени, зокрема майстри спорту міжнародного класу Сєрік Казбеков та Наталя Перлова, 5 майстрів спорту та понад 20 кандидатів у майстри спорту і скелелази-аматори. Змагання відбувалися з двох дисциплін - боулдерінг (короткі, але дуже складні траси переважно на валунах) та складність (траси на скельних стінках) - та мали форму фестивалю, адже учасники були абсолютно вільні у виборі трас, їх кількості та послідовності лазіння.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ