Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Золочівщині виявили забруднення води у свердловинах

У селі Ясенівці Золочівського району заборонили вживати воду зі свердловин трьох приватних господарств, оскільки вона не відповідає санітарним нормам, – повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Як повідомили у прес-центрі, 1 лютого на ОДС ОКЦ ГУ МНСУ у Львівській області надійшло повідомлення про те, що 20 січня працівниками Золочівською СЕС на хімічний та бактеріологічний аналіз взято проби води з свердловин трьох приватних господарств с. Ясенівці Золочівського району. Аналізом встановлено, що вода з даних свердловин по санітарних нормах не придатна до вживання, районною СЕС видано припис мешканцям про заборону вживання води з цих свердловин.   
26 січня було проведено позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС та прийнято рішення: голові Ясенівецької сільської ради терміново подати заявку в „Укрзахідгеологію” для встановлення джерела забруднення верхнього водоносного шару; скласти графік підвозу води з визначенням місця та часу її роздачі; МПК „Золочівводоканал” здійснювати підвіз питної води мешканцям згідно зі складеним графіком; Золочівській СЕС з метою визначення зони поширення забруднення періодично проводити хімічний та бактеріологічний аналіз води в мешканців с. Ясенівці Золочівського району.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ