Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На зустрічі Бориса Тарасюка з президентом Польщі обговорили офіційний візит Ющенка до Польщі, в ході якого передбачається відкриття пам’ятника-меморіалу загиблим українцям у с.Павлокома

У рамках перебування з робочим візитом у Варшаву (Республіка Польща) міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з президентом Польщі Лехом Качинським. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України В. Філіпчук.
Під час зустрічі було обговорено внутрішньополітичну ситуацію в Україні та Польщі, зокрема у контексті існуючих перспектив створення правлячої коаліції у новообраному складі Верховної Ради України.
 „Визнання міжнародною спільнотою факту утвердження демократичних принципів в Україні має знаменувати започаткування нової якості відносин з ЄС та НАТО”, -  наголосив Борис Тарасюк.
У цьому контексті співрозмовники обговорили перспективу втілення положень, ухваленої 6 квітня 2006 року Європейським Парламентом Резолюції про парламентські вибори в Україні.
Окрему увагу в ході зустрічі було приділено подальшому розвитку двостороннього політичного діалогу, зокрема з огляду на запланований на травень цього року офіційний візит Президента України Віктора Ющенка до Польщі, у ході якого передбачається відкриття пам’ятника-меморіалу загиблим українцям у с.Павлокома та участь у церемонії закриття „Року України в Польщі”.
Нагадаємо, у селі Павлокома, що знаходиться на території Польщі, у березні 1946 року було винищено понад 300 місцевих мешканців-українців. На цвинтарі Павлокоми встановлено пам’ятник українцям, які загинули в селі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ