Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

НАБУ оголосило у розшук Ігоря Гладковського за підозрою у корупції в оборонній сфері

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук Ігоря Гладковського, - сина колишнього заступника секретаря Ради з нацбезпеки та оборони Олега Гладковського та фігуранта справи про корупцію в оборонній сфері.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

Повідомляється, що він переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

За інформацією НАБУ, Гладковський тричі не з'явився до слідчого для отримання копії обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування – 16, 20 та 21 квітня.

Гладковському інкримінують вчинення кримінального правопорушення за статтею про зловживання впливом. Санкція статті передбачає штраф або  позбавленням волі від 2 до 5 років.

Раніше слідство встановило, що він та ще сім осіб у 2015-2017 роках «реалізували корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК "Укроборонпром" із використанням ТОВ "Оптимумспецдеталь" та інших суб’єктів господарювання».

Зокрема в НАБУ раніше зазначали, що завдяки зусиллям підозрюваного, ТОВ "Оптимумспецдеталь" отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому". За що він отримував неправомірну вигоду, яка, за домовленостями, мала становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором підозрюваний отримав 950 тис. грн. неправомірної вигоди.

Однак, на переконання слідства, це не єдиний випадок протиправної діяльності – решту фактів наразі досліджують.

У Бюро додали, що за час дії цієї схеми товарів було поставлено на суму близько 165 мільйонів гривень, водночас до бюджету не надійшло понад 49 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ