Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

НАБУ подало позов на 346 млн. грн. у зв’язку з розслідуванням привласнення майна ВАТ «Запоріжжяобленерго»

У п’ятницю, 29 січня 2016 року, Національним антикорупційним бюро України подано до суду 4 позовні заяви про визнання недійсними договорів уступки права вимоги між ВАТ «Запоріжжяобленерго», в якому державі належить понад 60% акцій, та приватною структурою «ЕНЕРГОМЕРЕЖА», повідомила прес-служба НАБУ.

Згідно цих договорів відбулася заміна кредитора у зобов’язаннях на загальну суму 346,2 млн. гривень, які повинні були надійти від великих споживачів електроенергії. Таким чином, внаслідок незаконно укладених договорів право держави щодо вимоги боргу за спожиту електроенергію у розмірі 346,2 млн. грн було передано приватній фірмі, що суперечить чинному законодавству.

Позовні заяви підготовлено на основі матеріалів, напрацьованих детективами НАБУ в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні №52015000000000001 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України по факту привласнення службовими особами в особливо великих розмірах майна ВАТ «Запоріжжяобленерго». Позови до суду подано на підставі ст.17 «Закону «Про Національне антикорупційне бюро України» в порядку господарського судочинства.

Нагадуємо, що згідно з Законом «Про Національне антикорупційне бюро України» до підслідності НАБУ у тому числі віднесено злочини, загальна шкода від яких дорівнює або перевищує суму, яка в п’ятсот і більше разів перевищує мінімальну заробітну плату, встановлену на відповідний рік (якщо злочин вчинено службовою особою державного органу, правоохоронного органу, військового формування, органу місцевого самоврядування, суб’єкта господарювання, у статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50 відсотків).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ