Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ та латвійське Бюро із запобігання та боротьби з корупцією посилять співпрацю

НАБУ та латвійське Бюро із запобігання та боротьби з корупцією посилять співпрацю. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Задля спрощення та посилення взаємодії Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Бюро із запобігання та боротьби з корупцією (KNAB) Латвійської республіки підписали Меморандум про порозуміння. Документ передбачає, що сторони використовуватимуть канали міжнародної співпраці у здійсненні слідчих, оперативних, контрольних та аналітичних заходів у сфері боротьби з корупцією.

Текст Меморандуму підписали директор НАБУ Артем Ситник та голова латвійського Бюро Ярослав Стрельченок 15 листопада у місті Рига в рамках 16-ї щорічної конференції Форуму «Європейські партнери проти корупції» (ЕРАС). Участь у церемонії підписання Меморандуму також узяв Джованні Кесслер, директор Європейського управління по боротьбі з шахрайством (OLAF).

Директор НАБУ підкреслив, що в ході розслідувань корупційних злочинів Бюро звертається до правоохоронних органів інших держав задля отримання міжнародно-правової допомоги, і з латвійського боку відповіді надходять оперативно.

«Так склалося, що корупційні схеми з України часто ведуть до Латвійської республіки. Ми вдячні за співпрацю та, своєю чергою, обіцяємо сприяти розслідуванням KNAB. Сподіваємося, після укладення Меморандуму напрямків нашого співробітництва побільшає», – наголосив Артем Ситник.

У рамках задекларованої співпраці НАБУ та KNAB також планують проводити міжнародні навчальні візити та спільні тренінги, обмінюватися експертами, брати взаємну участь у конференціях, семінарах, практикумах, проектах і програмах щодо запобігання та боротьби з корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ