Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Набув чинності закон, яким будуть введені штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції

Набув чинності закон, яким будуть введені штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції. Про це повідомили в прес-службі МВС України.

Закон визначає ознаки належності до поліції та порядок їх використання. Адміністративна відповідальність за незаконне використання символіки Нацполіції буде введена через півроку.

В Україні сьогодні, 2 листопада, набув чинності закон № 2584-VIII, який визначає ознаки належності до поліції, порядок їх використання та вводить адміністративну відповідальність за незаконне використання символіки Нацполіції. Текст відповідного закону опублікований в офіційному парламентському виданні «Голос України».

Згідно тексту закону, ознаками належності до поліції є символіка поліції, однострій поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон та службове посвідчення поліцейського.

Використання найменування поліції або похідних від нього, у тому числі викладених іноземною мовою, ознак належності до поліції здійснюється виключно поліцією, а в інших випадках - за рішенням керівника поліції.

Через півроку після набуття чинності цього закону, в травні 2019 року, почнуть діяти штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції.

Незаконне використання фізичною особою ознак належності до Нацполіції або незаконне використання фізичною особою на транспортному засобі найменування Нацполіції чи похідних від нього, у тому числі викладених іноземною мовою, тягнуть за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Незаконне використання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами, фізичними особами - підприємцями, а також громадськими об’єднаннями ознак належності, найменування Нацполіції або похідних від нього, у тому числі викладених іноземною мовою, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів, у найменуванні тягне за собою накладення штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ