Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник ГУ МНС у Львівській області звернувся до мешканців Львівщини з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та не залишати дітей без нагляду дорослих

Начальник Головного управління МНС України в області Сергій Дмитровський  звернувся до мешканців Львівщини з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та не залишати дітей без нагляду дорослих. Про це повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.
Зокрема, у зверненні йдеться:
"З початку року на території області виникло 480 пожеж, на яких виявлено 68 загиблих, з них 3 дітей. Порівняно з аналогічним періодом 2005 року, коли статистика свідчила про 432 пожежі із 42-ма летальними випадками як наслідок, не може не викликати занепокоєння у керівництва рятувальної служби Львівщини.
Попри те, що закінчились серйозні зимові морози, синдром холоду ще досі підсвідомо володіє розумом людей. Саме тому проблема забезпечення пожежної безпеки у осінньо-зимовий період актуальна і навесні. Лише за перший місяць весни трапилось 133 пожежі, на яких загинуло 24 людини. Вражаючим є те, що три перших у цьому році дитячих летальних випадки стались теж у березні.
Один із таких випадків трапився 26 березня близько 12 години в с. Угринів Сокальського району Львівської області. Пожежа в дерев’яному житловому одноповерховому будинку виникла внаслідок короткого замикання електронагрівального приладу в кімнаті.
Після ліквідації пожежі в одній з кімнат будинку виявили тіла двох загиблих дітей – братів 10-ти та 14-ти років. Мати на той час перебувала на заробітках у Києві. Опікуватись хлопцями жінка довірила найстаршій п’ятнадцятирічній доньці. На момент трагедії дівчинки не було вдома. Мабуть лише це і врятувало їй життя.
Про якісь фінансові збитки говорити вже не доводиться, адже людське життя і є найбільшою цінністю держави. Звичайно ж у таких випадках перевірку за фактом пожежі здійснює  прокуратура.
Того ж дня  кількома годинами пізніше в с. В. Яблунька Турківського району виникла пожежа в кабіні вантажного автомобіля ЗІЛ-130. На час займання там перебував п’ятирічний син його власника. Внаслідок пожежі хлопчик отримав опіки 75% тіла (ІІІ ступеня важкості). Вночі від отриманих травм малюк помер в реанімаційному відділені Турківської ЦРЛ.
Зазвичай більшість летальних випадків із дорослим населенням на пожежах трапляються через необачність та недбалість самих погорільців. Традиційно це куріння у нетверезому стані. Дуже рідко причинами смертельних випадків є інші, несподівані передумови.
Необережність при курінні одного з загиблих стала причиною пожежі, що виникла о пів на п’яту ранку 29 березня в м. Самборі у квартирі розташованій на другому поверсі цегляного двоповерхового будинку.
Коли пожежно-рятувальний підрозділ прибув до місця виклику з вікон другого поверху житлового будинку йшов чорний дим. Під час гасіння пожежі в кімнаті були виявлені два тіла, чоловічої та жіночої статі віком до 45 років. Загалом збитки, спричинені вогнем, становлять близько 105-ти тисяч грн.
Тому звертаюсь до вас, мешканці Львівщини, та прошу бути обачними і дбати про власне життя та життя тих, хто поруч. Не варто легковажити елементарними правилами пожежної безпеки. Не залишайте дітей без нагляду дорослих, адже вони завжди знаходять можливості для небезпечних експериментів. Утримуйте електромережу в справному стані, уважно ставтесь до нагрівальних пристроїв, пам’ятайте про небезпечну дію чадного газу.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ