Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Начальника Сколівського лісгоспу за хабар покарають штрафом

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері довела у суді вину ВО начальника Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ст. 175 ч. 1 (невиплата заробітної плати), ст. 368 ч. 2 (одержання хабара у великому розмірі) Кримінального кодексу України. Про це повідомив Микола Гуцуляк, прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

У ході судового слідства пред’явлене прокуратурою обвинувачення знайшло своє підтвердження в повному обсязі. Підтверджено судом, що виконуючий обов’язки начальника Сколівського військового лісгоспу державного підприємства «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» К. став на шлях злочинної діяльності. Зокрема, державного службовця К. було викрито під час отримання ним від приватного підприємця хабара у розмірі 10 000 гривень. 

Окрім цього встановлено, що зазначений керівник, у порушення вимог Законів України, умисно, безпідставно не виплатив заробітну плату 24 працівникам лісгоспу більше, ніж за один місяць, завдавши їм шкоди на суму більше 80 тис. грн.. Заборгованість із заробітної плати під час провадження досудового слідства відшкодована повністю, порушені права працівників поновлено.

Підсудний свою вину в інкримінованих злочинах визнав повністю.

Враховуючи пом’якшуючі обставини, остаточне покарання К. Сколівський районний суд Львівської області призначив у виді штрафу в розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 22 500 гривень.

Завдяки втручанню прокуратури, заборгованість із заробітної плати була відшкодована повністю під час провадження досудового слідства, порушені права працівників поновлено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ