Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Над будівлею Тернопільської облради знову підняли червоно-чорний прапор

Представники ВО Свобода знову повісили червоно-чорний прапор на будівлі Тернопільської облради, повідомив голова обласної організації ВО Свобода, депутат облради Володимир Стаюра.

Він повідомив, що прапор було піднято з нагоди 95-ї річниці бою під Крутами.

"Таким чином ми повертаємо історичну справедливість, адже історія боротьби українців за свою незалежність творилася саме під червоно-чорним прапором. Зрозуміло, що справу національного становлення не завершено, і черговий етап підйому національного духу буде здійснюватися під бандерівським прапором", - сказав Володимир Стаюра.

Як повідомлялося, на початку вересня 2012 року обласна прокуратура звернулася до голови облради Олексія Кайди з вимогою зняти з будівлі облради червоно-чорний прапор, який вивісили пікетники 5 липня на знак протесту проти прийняття мовного закону.

Кайда відмовився зняти прапор. 21 вересня 2012 року Тернопільський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і зобов'язав зняти прапор. На це рішення облрада подала апеляцію.

Наприкінці грудня 2012 року Апеляційний суд залишив чинною вимогу зняти прапор. В облраді рішення судів проігнорували.І тільки після винесення 17 січня 2013 року постанови про відкриття виконавчого провадження за невиконання рішення суду червоно-чорний прапор було знято.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ