Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Надійний тил: незвичні волонтерські ініціативи на Волині

Окрім традиційної вже допомоги фронту, на Волині небайдужі громадяни розгорнули цілу низку ініціатив. Про це повідомляє власкор Гал-інфо.

Зокрема волинський історик Андрій Павляшик проводить для евакуйованих із постраждалих регіонів безкоштовні екскурсії. Андрій побував на їхньому місці, адже у 2014-му мешкав у Криму.

Милуватися кримськими краєвидами, не виходячи з дому: екскурсовод Андрій Павляшик знає як

«Розумію, що у кожного з нас зараз багато справ і турбот. І не завжди є час на те, щоб підняти голову і подивитись на небо», - зауважує він.

Екскурсія від Андрія Павляшика

А власники луцької піцерії «Легенда» Володимир та Вікторія Окладні безплатно частують втікачів від війни. «Я вперше в житті побачила біженців, як у фільмах: в тапочках на морозі», - зізнається Вікторія.

Тим часом Володимир зранку до пізнього вечора задіяний у волонтерському центрі.

Володимир та Вікторія Окладні

А редакція інформаційного агентства «Конкурент» з Луцька пообіцяла підприємцям, які відновлять роботу в умовах війни, безплатну рекламу. 

«Війна – це не тільки солдати, танки й літаки. Це не тільки тероборона, волонтери та інтренет-війська. Війна - це ще й сильна економіка. Це податки, які йдуть на нашу армію. Це – економічний фронт. Звісно, зараз ми наврядчи зможемо жити, як раніше. Але наша армія потребує, щоб ми працювали. Вчителі, айтішники, водії, перукарі, кравці, продавці, банкіри, листоноші, механіки, пекарі, офіціанти, манікюрниці, сантехніки та багато інших професій, які зараз потрібні на економічному фронті», - зауважив головний редактор медіа Андрій Лучик.

Андрій Лучик

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ