Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Надра Банк відновлює виплату депозитів

Надра Банк з 11 лютого відновлює роботу в рамках комплексної програми виплати депозитів клієнтам-фізичним особам. Про це ідеться у повідомленні прес-служби банку.

"Чекаючи на рішення Національного банку України щодо затвердження плану фінансового оздоровлення та програми виконання зобов'язань банку "Надра" перед клієнтами, з другої половини дня 11 лютого 2010 року банк починає виплати згідно з програмами, розробленими і впровадженими в період роботи тимчасової адміністрації, основною з яких є комплексна програма виплати депозитів клієнтам-фізичним особам", - говориться в прес-релізі.

Згідно з ним, власники депозитів, виплати яким відповідно до комплексної програми було відкладено у зв'язку з прийняттям рішення уряду про переведення депозитів клієнтів банку до іншої фінансової установи і заплановані на лютий, отримають їх з 11 лютого, а заплановані на січень і березень виплати клієнтам будуть здійснені в березні.

Банк розробив спеціальні програми виконання зобов'язань перед іншими категоріями клієнтів, реалізація яких буде розпочата після затвердження Нацбанком програми виконання зобов'язань перед клієнтами, відзначає прес-служба.

Як повідомлялося, 10 лютого закінчувався річний термін повноважень тимчасової адміністрації НБУ в Надра Банку, а також завершувалася дія мораторію на задоволення вимог кредиторів цієї кредитно-фінансової установи.

У цей же день правління НБУ ухвалило рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в банку.

У середу на веб-сайті уряду була оприлюднена спільна з НБУ постанова Кабінету міністрів, датована 23 грудня 2009 року, про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку на 7,5 млрд. гривень для забезпечення переведення вкладів фізичних осіб з Надра Банку в Родовід Банк.

Водночас, у четвер виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський заявив про те, що Мінфін пропонує Кабінету міністрів скасувати передачу активів і пасивів банку "Надра" у Родовід Банк.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. До початку січня 2010 його найбільшими акціонерами залишалися кіпрські Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%), передає Економічна правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ