Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Надвірнянський суд оголосив вирок львівським рекетирам

20 грудня Надвірнянський районний суд виніс вирок чотирьом учасникам банди, що вимагала від мешканців селища Ланчин, які займаються міжнародними перевезеннями, 500 євро разового платежу та 50 євро за кожен наступний рейс, які вони здійснювали у країни Європи. Про це повідомили в ГУ НП в Івано-Франківській області.

До правоохоронних органів потерпілі звернулися восени 2016 року, вказавши, що четверо чоловіків, вимагали побори з мешканця Надвірнянського району, який займається міжнародними перевезеннями, та висунули йому вимоги сплачувати за кожен рейс. За це обіцяли не перешкоджати його бізнесу.

Отримавши відмову від водія та погрози звернутися до правоохоронців із заявою про вимагання, один із зловмисників погрожував йому. В результаті цього наприкінці листопада 2016 року спалив його маршрутний автобус "Мерседес Бенц 316", якого потерпілий зберігав на подвір’ї біля будинку. Суму збитків оцінено у 780 000 гривень.

У грудні 2016 року четверо бандитів на пункті пропуску "Шегині" на Львівщині, зустрілися зі ще одним мешканцем Надвірнянщини, який також займався міжнародними перевезеннями. Вони вимагали у нього 500 євро за неперешкоджання роботі та по 50 євро за кожен рейс. Перевізник погодився на їхню пропозицію через те, що ті погрожували. Про такі умови роботи він мав повідомити ще одного перевізника. Той чоловік теж погодився на умови бандитів.

21 грудня 2016 року четверо зловмисників у селі Зимна Вода Львівсько їобласті зустрілися з двома водіями, які того дня їхали за кордон. Під погрозами водії передали вимагачам 100 євро та 3000 грн.

У суді четверо обвинувачених визнали свою провину.

Суд визнав чоловіків винними. Зловмиснику, який спалив автобус перевізника, призначив 5 років позбавлення волі зі звільненням відвідбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

Ще двоє вимагачів отримали штраф по 34 тисячі гривень. Останній отримав1,5 року арешту, проте був звільнений від покарання на підставі п. "в" ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році".

Також був засуджений і п'ятий учасник банди. Він уклав угоду про визнання винуватості та заплатив 25 500 грн. штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ