Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України в Львівській області (з 08.00 год. 09.01.07 року до 08.00 год. 10.01.07 року) для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів здійснено 31 виїзд. Протягом доби виникла одна некласифікована надзвичайна подія, ліквідовано одну пожежу та врятовано одну будівлю. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
8 січня 2007 року о 09.00 год. в м. Львові на вул. Б. Хмельницького, 114-а на території колишнього заводу спостерігався витік невідомої речовини, схожої на кислоту. Для з’ясування обставин на місце події виїжджала оперативна-мобільна група ГУ МНС України в Львівській області на чолі із начальником ГУ МНСУ в Львівській області та оперативна-мобільна група Личаківського РВ ГУ МНСУ в Львівській області, якими за результатами обстеження було встановлено, що на території колишнього підприємства, яке на сьогодні не функціонує, знаходяться дві металеві ємності об’ємом до 30 м куб. кожна. В одній із цих ємностей зберігається близько 2 т, а в іншій – 18 т малоконцетрованої (попередньо) сірчаної кислоти (2-й клас небезпеки). Внаслідок корозії металу по зварному шву ємності, у якій зберігається близько двох тонн малоконцетрованої сірчаної кислоти, відбулась її розгерметизація та витік кислоти на грунт з подальшим розповсюдженням по території підприємства вниз по рельєфу окремим потічком. За попередньою оцінкою, на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів витекло близько 100 кг кислоти, забруднено близько 10 м кв. території колишнього підприємства.
Станом на 08.00 год. 10.01.07 року на місці події силами підрозділів ГУ МНСУ у Львівській області припинено розповсюдження кислоти по території підприємства в напрямку вул. Б.Хмельницького. Організовано контрольований збір кислоти, що витікає, в окремі ємності по 50 літрів. Всього зібрано 500 літрів. Проведено заходи із нейтралізації розлитої кислоти шляхом оброблення її кальцинованою содою в кількості 2-х тонн. На місці події організовано цілодобове чергування пожежно-рятувального відділення Личаківського РВ ГУ. Працівниками районної СЕС та обласного управління екології з метою проведення лабораторних досліджень на місці події взято проби речовини, забрудненого грунту та повітря. Проведено позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС, на якій визначені подальші дії по ліквідації НС. Загрози для життя і здоров’ю людей та небезпеки для навколишнього середовища немає.
9 січня надійшло повідомлення про пожежу в с. Сторона Дрогобицького району в дерев’яному, критому шифером житловому будинку. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 10 м кв. та підлога на площі 9 м кв. Під час гасіння пожежі виявлено труп власника Юрія Т., 1947 року народження. Збитки: прямі – 500 грн, побічні – 4850 грн. Врятовано: одну будівлю та майно на суму 50000 грн. Причина пожежі – необережність при палінні господаря. Пожежа ліквідована о 18 год. 15 хв.
9 січня о 22 год. 41 хв. надійшло повідомлення про пожежу в с. Йосиповичі Стрийського району в дерев’яному житловому будинку. Вогнем знищено дерев’яну стінку на площі 3 м кв. та пошкоджено речі домашнього вжитку на площі 5 м кв. Збитки: прямі – 300 грн., побічні – 4500 грн. Врятовано: одну будівлю та майно на суму 50 000 грн. Причина пожежі – порушеня правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Пожежа ліквідована до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 23 травмованим туристам-лижникам та знайдено одного туриста.
9 січня особовим складом взводу (3 чол. та 1 од. техніки) була надана необхідна допомога травмованому туристу лижнику Євгену Б., 1986 року народження на лижній трасі гори Високий Верх (с. Волосянка Сколівського району).
9 січня о 10 год. 45 хв. на ПЗЧ Кам’янка-Бузького РВ надійшло повідомлення про наявність плям нафтопродуктів на поверхні води відвідного теплообмінного каналу Добротвірської ТЕЦ. Комісія в складі: оперативно-мобільної групи Кам’янка-Бузького РВ ГУ, представників Добротвірської ТЕЦ та екологічної служби провели візуальне обстеження місця події. Під час обстеження водоймищ та прилеглої до них території, наявності плям нафтопродуктів не виявлено. Лабораторіями державного управління охорони навколишнього природного середовища та Добротвірської ТЕЦ відібрані проби води для аналізів. Виїжджали: оперативно - мобільна група Кам’янка-Бузького РВ ГУ.
Протягом доби 9 січня підрозділами Головного управління МНС України в Львівській області здійснено 1 виїзд на гасіння сухої трави на відкритій території (м. Борислав, вул. Тустановецька).
7 січня о 10 год. 40 хв. внаслідок пошкодження системи теплопостачання (витоки води з труб) було припинено теплопостачання в Львівську обласну психіатричну лікарню, що знаходиться в м. Львові по вул. Кульпарківській, 95. 9 січня о 14 год. 30 хв. силами обслуговуючого персоналу лікарні основний прорив труби теплотраси було ліквідовано, що дало можливість в основному відновити теплопостачання, за винятком двох корпусів (№10 та №21), в яких на лікуванні перебуває 150 осіб (пацієнтам видано додаткові ковдри, в палатах встановлено електричні обігрівачі, температура в палатах 16-17 градусів). Протягом 10 січня 2007 року планується продовження робіт по відновленню теплопостачання.
Протягом доби на території області зареєстровано сім дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 5 осіб загинуло та 8 травмовано.
З початку року на території Львівської області виникла 1 надзвичайна ситуація об’єктового рівня, техногенного характеру. З початку року виникло 4 некласифіковані надзвичайні події, внаслідок яких вісім осіб загинуло та п’ять травмовано. З початку року на території області виникло 40 пожеж на яких виявлено 6 загиблих осіб та одну особу травмовано. На пожежах врятовано 8 осіб. Згідно з оперативними даними протягом доби зареєстровано дві пожежі в житловому секторі. З початку зимового періоду на території області зареєстровано один випадок обмороження. З початку року на території області виникло 51 дорожньо-транспортна пригода, внаслідок яких 18 осіб загинуло та 66 травмовано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ