Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України у Львівській області (з 08.00 год. 4 лютого до 08.00 год. 5 лютого) для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів здійснено дев’ять виїздів. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
 Протягом доби зареєстровано п’ять пожеж. Орієнтовні збитки від пожеж становлять 107,65 тис. грн, з них прямі – 11,5 тис. грн. На пожежах виявлено одну загиблу особу, врятовано дві будівлі та матеріальних цінностей на суму 170  тис. грн.
4 лютого сталася пожежа в м. Львові на вул. Глібова, 10 в квартирі №7, яка належить Зеновію Л., 1948 року народження. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено диван та стіл в житловій кімнаті. На місці пожежі виявлено труп господаря. Збитки: прямі – 5000 грн., побічні – 59650 грн. Врятовано: майно на суму 10 000 грн. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації саморобних приладів нагрівання.
5 лютого сталася пожежа в с. Дідилів Кам‘янко-Бузького району в цегляній господарській будівлі, що належить Василю Г., 1971 року народження. Вогнем знищено покриття повністю. 2 вікна, стелю на площі 15 кв.м, 2 т сіна, пошкоджено дерев‘яне перекриття на площі 20 кв.м. Збитки: прямі – 6000 грн., побічні – 13500 грн. Врятовано: дві будівлі та майно на суму 50000 грн. Причина пожежі – коротке замикання електромережі на горищі.
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 65 травмованим туристам-лижникам та знайдено трьох туристів.
Протягом дня Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України в одному випадку надавалась допомога по відкриванню дверей квартири (м. Львів, вул. Карпатська, 6/23).
1 лютого через заборгованість МКП «Перемишляниводоканал» (31 654 грн) за спожиту електроенергію перед «Львівобленерго» було відключено від електропостачання водозабір в с. Коросно Перемишлянського району, в результаті чого без водопостачання може залишитись близько 87% мешканців м. Перемишляни. Проведено часткову оплату заборгованості за спожиту електроенергію в сумі 7000 грн.  Протягом дня 4 лютого водопостачання абонентів м. Перемишляни проводилось згідно з розробленим графіком підвозу води та  визначеними місцями та часу її роздачі (з 06.00 год. – 09.00 год. та з 17.00 - 23.00 год.) з запасів резервуару ємністю – 1500 м куб. Питання по погашенню заборгованості буде розглядатись 5 лютого на нараді при голові Перемишлянської РДА.
1 лютого на ОДС ОКЦ ГУ МНСУ у Львівській області надійшло повідомлення про те, що 20.01.07 року працівниками Золочівською СЕС взято проби води з свердловин трьох приватних господарств с. Ясенівці Золочівського району на хімічний та бактеріологічний аналіз.
Аналізом було встановлено, що вода з даних свердловин по санітарних нормах не придатна до вживання, районною СЕС видано припис мешканцям про заборону вживання води з даних свердловин. Ясеновецькою сільською радою подано заявку в «Укрзахідгеологію» для встановлення джерела забруднення верхнього водоносного шару. Складено графік підвозу води МКП „Золочівводоканал” з визначенням місця та часу її роздачі мешканцям села (вівторок, п’ятниця – з 12.00 год. – 14.00 год.). 5 лютого представниками Золочівської СЕС планується додатково взяти проби води з даних свердловин.
4 лютого о 13 год. 45 хв. в реанімаційне відділення Жидачівської ЦРЛ з діагнозом отруєння чадним газом поступив гр. Григорій П., 1967 року народження, мешканець с. Заліски Жидачівського району. Отруєння сталося внаслідок витоку чадного газу з пічного опалення через відсутність тяги в димоході.
Протягом доби на території області зареєстровано три дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких чотири особи травмовано.
З початку року на території Львівської області виникло дві надзвичайні ситуації об’єктового рівня, техногенного характеру, в результаті яких 5 осіб загинуло та дві особи травмовано. З початку року виникло 24 некласифіковані надзвичайні події, внаслідок яких 16 осіб загинуло та 13 травмовано, з них двоє дітей. З початку року виявлено 9 боєприпасів та 31 патрон в 6 місцях (з них знешкоджено 9 боєприпасів та 31 патрон), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій. З початку року на території області виникло 162 пожежі на яких виявлено 18 загиблих осіб та вісім осіб травмовано. На пожежах врятовано 22 особи, з них двоє дітей. З початку зимового періоду від переохолодження загинула одна особа та звернулося по допомогу в заклади охорони здоров’я 3 чоловік з яких 3 госпіталізовано. З початку року на території області виникло 183 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких 46 осіб загинуло та 218 травмовано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ