Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайники застерігають: риболовля на льоду стала небезпечним заняттям

У зв’язку з потеплінням лід на річках області уже розтанув, на озерах і ставках ще утримується. Враховуючи те, що на деяких водних об’єктах, покритих льодом, у цей час має місце підльодна рибна ловля, тому рибалкам необхідно пам’ятати основні заходи безпеки поводження на льоду, – повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на управління з питань НС Львівської ОДА.

 

Відтак, забороняється виходити на лід: в період льодоходу; в місцях скидання промислових вод; в районі джерел, швидкої течії, заростей очерету; під час та після тривалих відлиг; коли товщина льоду є незначною і становить небезпеку для людей.

 

З урахуванням нинішніх погодних умов, займатися підльодним ловом риби можна лише у визначених місцях, де здійснюється контроль рятувальними постами.

 

Збираючись на підльодний лов риби потурбуйтесь про своє спорядження. Кожен рибалка повинен мати із собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м із петлею на одному кінці і вантажем вагою 400-500 гр на іншому кінці.

 

Не збирайтесь на льоду великими групами. Рибалки повинні пробивати лунки одну від одної на відстані не менше 5-6 м.

 

Вмійте надавати допомогу людині, яка провалилася під лід.

Коли товариш провалився на льоду, дійте швидко і обережно. Не гайте часу, тривале перебування в холодній воді – це в кращому випадку простуда.

 

Не підходьте близько - просувайтеся повзком, штовхаючи перед собою рятувальні засоби (жердину, шнурок, лижу, палку, предмет одягу, гілки дерев); так само повзком з потерпілим повертайтеся на берег; після того, як витягнете потерпілого на берег у безпечне місце, надайте йому необхідну першу допомогу, викличте швидку медичну допомогу; поступово відігрійте потерпілого, загорнувши його у ковдру, або сухий теплий одяг; дайте тепле пиття (чай, спиртне), якщо потерпілий при свідомості.

 

Якщо провалилися самі, розкиньте широко руки, обіпріться на кромку ополонки, старайтеся виповзти на міцну ділянку, кличте на допомогу.

 

Не зважаючи на ці поради, пропонуємо утриматись від рибалки та виходу на лід у цей весняний небезпечний період. Подбайте про себе та своїх рідних, застерігають в УНС.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ