Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нафта з Казахстану навряд чи потече в Європу по українських трубах

Є низка ускладнень щодо можливості участі Казахстану в проекті нафтопроводу Одеса-Броди, зокрема прокачування казахстанської нафти у напрямі Європи. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив експерт з економічних питань Олег Дорожовець.
 „Перш за все, слід відзначити, що у 2006 році Україна підписала трирічну угоду на реверсне використання нафтопроводу Одеса-Броди з російськими компаніями. Зважаючи на проросійську політику уряду Януковича не варто розраховувати на розірвання цих договорів. Крім того, не визначено пунктів переробки казахської нафти. Це можна робити в Україні на Дрогобицькому нафтопереробному заводі, або ж на заводі у м. Надвірна Івано-Франківської області. Інший варіант – це країни Центральної Європи, зокрема, Польща”, – сказав Олег Дорожовець.
Нагадаємо, Україна і Казахстан мають намір обговорити можливість участі Казахстану в проекті нафтопроводу Одеса-Броди, зокрема прокачування казахстанської нафти у напрямі Європи. Це питання обговорюватиметься під час візиту прем'єр-міністра Казахстану Нурсултана Назарбаєва до Києва, який відбудеться 1-2 лютого. Завтра очікується прибуття до Києва міністра палива і енергетики Казахстану для попередніх переговорів з даного питання.
Минулого тижня в Астані знаходилася урядова робоча група, яку очолював перший заступник міністра палива і енергетики України Вадим Чупрун. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ