Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Нафтогаз» стверджує, що своєчасно попередив про скорочення закупiвлі газу

Чинний контракт купiвлi-продажу природного газу вiд 19 сiчня 2009 року передбачає можливiсть змiни щорiчного обсягу постачання. Про це заявляє Нацiональна акцiонерна компанiя «Нафтогаз України».

Компанія нагадує, що з урахуванням передбаченої харківськими угодами знижки в четвертому кварталі 2011 року ціна імпортованого з Росії газу склала близько 400 доларів за тисячу кубометрів. З огляду на таку ціну, «у 2012 роцi потреби економiки України в цьому енергоносiї значно скоротилися», наголошується в повідомленні «Нафтогазу», повідомляє Радіо Свобода.

Українська компанія стверджує, що «вiдповiдно до положень контракту й у визначенi ним термiни» надсилала «близько десяти листiв iз проханням узгодити постачання в 2012 роцi в обсязi 27 мільярдів кубометрів».

Намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів підтвердив також міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Ми будемо закуповувати газу стільки, скільки потрібно для нашої економіки. Якщо в наших партнерів будуть питання, вони можуть їх вирішувати цивілізованим способом», – наголосив він.

Раніше у середу на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що очолювана ним компанія занепокоєна односторонніми заявами українських партнерів щодо зниження обсягів закупівлі газу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ