Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Нафтогаз України» примушує облгази продавати свої акції російським компаніям – Олекса Гудима

Керівництво НАК «Нафтогаз України» примушує облгази продавати свої акції російським компаніям. Про це заявив депутат Львівської обласної ради Олекса Гудима на зустрічі з журналістами.
За словами Гудими, сьогодні відбулася нарада за участю депутатів ЛОР та чиновників ЛОДА щодо проблем з газопостачанням, і на ній було озвучено ситуація довкола ВАТ «Львівгаз». «Тільки що відбулася нарада за участю представників ЛОР та ЛОДА і ми дійшли до висновку, що політика, яку проводить уряд Януковича-Азарова, керівництво НАК «Нафтогазу України» спрямована на передачу газотранспортної системи України Російській Федерації. Росія не хоче підписувати Європейську енергетичну хартію, а хоче відверто викупити, а частіше захопити через своїх адептів енергорозподіляючу систему Європи і зокрема України. Тому ми, депутати Львівської обласної ради та представники ЛОДА, маємо перестати співати дифірамби Януковичу та Азарову та почати діяти в інтересах нашої області», – заявив Гудима.
За його інформацією, контрольні пакети акції обласних газорозподільчих підприємств Східної України вже викуплені росіянами. «Уже викуплені російськими компаніями контрольні пакети акцій облгазів Дніпропетровської, Донецької, Луганської та інших східних областей. Тепер черга прийшла до західних. Це неприпустимо», – говорить Гудима.
Нагадаємо, конфлікт навколо облгазів точиться ще з листопада. Причиною стало те, що НАК «Нафтогаз України» відмовився з 1 січня 2007 року постачати газ до облгазів-боржників, натомість регіональні газовики називають зовсім інші причини утисків з боку Києва і кажуть, що це рейдерські атаки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ