Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наглядова рада з питань проведення робіт на площі Ринок вимагає від Андрія Садового виконання передвиборних обіцянок

17 травня 2006 р. відбулось засідання Наглядової ради з питань проведення робіт реконструкції інженерних мереж, реставрації та впорядкування площі Ринок у місті Львові. На засіданні було підготоване звернення до міського голови та керівників профільних відомств з приводу ситуації довкола площі Ринок, а також складено акт руйнувань низки пам’яток архітектури.
У зверненні зокрема, зазначено, що міська влада іґнорує думку науковців – продовжуючи роботи на площі Ринок, і що Державна служба охорони культурної спадщини визнала правоту громадськості, надавши приписи про негайне призупинення будь-яких робіт на пл. Ринок. В листі наведено цілу низку порушень законодавства, пов’язаних із роботами на пл. Ринок. Відповідно Наглядова рада вимагає від міської влади ініціювати проведення службового розслідування та притягнення винних до відповідальності.
Також членами Наглядової ради було складено Акт огляду пам’яток архітектури, будинків № 14, 15, 17, 19 на пл. Ринок у м. Львові. Цим актом встановлено, що спеціалізованими виробничими організаціями ведуться роботи по заміні ділянок газових мереж  пов’язаних із перенесенням існуючих вводів у будинки – пам’ятки архітектури. Роботи проводяться без погодженої в установленому порядку робочої документації та без погодження з органами охорони культурної спадщини. Внаслідок вчинених дій розрубано портали вищезгаданих будинків, чим завдано непоправної шкоди пам’яткам внесеним до національного реєстру об’єктів культурної спадщини.
 Представники ЛМ ГП „Опора” зазначають: „У дискусіях з представниками новообраної міської влади активістам „Опори” на свої запитання про порушення Закону доводилось чути у відповідь апелювання до «здорового глузду» та «реального світу». Однак варто все ж згадати перший пункт передвиборної програми Андрія Садового: «Закон і порядок – понад усе!» і задуматись наскільки новий мер є послідовним у своїх заявах.”
Про це повідомив прес-центр ЛП ГМ „Опора”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ