Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наглядова рада звернулася до Андрія Садового з вимогою вжити заходів щодо проведення робіт на площі Ринок до вимог Закону

Наглядова рада з питань проведення робіт реконструкції інженерних мереж, реставрації та впорядкування площі Ринок у місті Львові, створена згідно з протоколом громадських слухань з питань реконструкції інженерних мереж та впорядкування площі Ринок 20.04.2006 р., звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою вжити необхідних заходів щодо приведення робіт з реконструкції інженерних мереж, прокладання трамвайної колії та впорядкування площі Ринок до вимог Закону.
На засіданні, що відбулося 17 травня 2006 р., Наглядова рада  постановила:
„Неодноразові спроби розв’язати питання, пов’язані з реконструкцією інженерних мереж, прокладання трамвайної колії та впорядкування площі Ринок, шляхом конструктивного діалогу не привели до розв’язання кризової ситуації.
Думка незалежних фахівців та громадських організацій ігнорується.
Проектна документація не відповідає вимогам пам’яткоохоронного законодавства, не містить в належному обсязі вихідних даних для проектування.
Проектна документація не завершена, що підтверджують листи-відповіді проектних організацій, зокрема інституту «Укрзахідпроектреставрація»
Проектна документація не містить реставраційних заходів та не враховує пам’яткоохоронного статусу об’єкту.
Виробничі роботи, що ведуться на площі Ринок, розпочали без належної дозвільної документації.
Виробничі роботи ведуться без проведення авторського нагляду, що суперечить чинному законодавству і призводить до нищення археологічного шару та руйнації існуючих та нововиявлених архітектурних елементів пам’яток.
Враховуючи вимоги чинного законодавства та зважаючи на ваші програмні передвиборчі положення (зокрема перший пункт «Закон і порядок – понад усе!»), просимо Вас вжити необхідних заходів щодо приведення робіт з реконструкції інженерних мереж, прокладання трамвайної колії та впорядкування площі Ринок до вимог Закону.
Враховуючи все вище сказане, вимагаємо ініціювати проведення службового розслідування та притягнення винних до відповідальності.”
Звернення підписали Микола Гайда, архітектор, член Українського комітету ІКОМОS, Юрій Диба, голова комісії архітектури та містобудування НТШ, Юрій Дубик, доц. кафедри «Реставрації та реконструкції архітектурних комплексів » НІ «Львівська Політехніка», Микола Бевз, доктор архітектури, зав. каф. РРАК НІЛП, віце-президент українського комітету ІКОМОS, Василь Петрик, к. арх., доц. каф. Дизайну архітектурного середовища УДАЇ, Кость Присяжний, член укр. комітету ІКОМОS, Андрій Салюк, Президент Фонду «Збереження історико-архітектурної спадщини Львова», дійсний член ІКОМОS, Роман Мішко, інженер «Українська академія будівництва», Юрій Лукомський, архітектор, археолог, н.с. інституту Українознавства ім.. Івана Крип’якевича НАН України, Володимир Кубіцький, архітектор, Віра Балаж, архітектор, Володимир Волошин, архітектор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ