Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нагороджений Орденом Святого Пантелеймона медпрацівник передав 10 тис. грн на потреби онкохворих дітей

Українське лікарське товариство у Львові організувало благодійну акцію завдяки якій вдалося зібрати понад 30 тисяч гривень на потреби онкохворих дітей, які лікуються у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Про це інформує прес-служба Українського лікарського товариства у Львові.

До цієї акції долучився фельдшер з медицини невідкладних станів бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги підстанції №1 КНП ЛОР Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Юрійович Голод.

Фото - УЛТ у Львові.

Минулого року Андрій Голод був нагороджений Орденом Святого Пантелеймона у номінації «Найкращий медичний працівник». Тоді разом із Орденом йому вручили грошову нагороду у сумі 10 тисяч гривень, які він зараз передав на потреби онкохворих дітей в рамках акції організованої Українським лікарським товариством у Львові.

Відтак, на сьогодні УЛТ у Львові зібрало більше 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, щорічно Українське лікарське товариство проводить лікарську Маланку, яка відбувається у Львові з 1912 року. Це свято завжди було даниною українським народним традиціям, які підтримували і підтримують лікарі у Львові.

Окрім того, цей захід мав ще й благодійний характер. На жаль, цього року, через пандемію COVID-19 та карантин, ми змушені були відмовитись від проведення лікарської Маланки, але ми прийняли рішення все ж не відмовлятися від благодійної частини заходу і провести її онлайн.

Фото - УЛТ у Львові.

З цією метою художниця Романа Полетко розмалювала 100 ялинкових прикрас, присвячених тематиці боротьби з пандемією коронавірусу від якої потерпає людство.

Кошти від продажу скерують на придбання мультимедійної дошки у дитячий гральний простір Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, яку використовуватимуть онкохворі дітки для розваг та навчання.

Фото - УЛТ у Львові.

"Це дуже важливо і ми у такий спосіб хочемо привернути увагу до проблеми дитячої онкології. У час пандемії усі акцентують увагу саме на COVID-19, але варто пам’ятати, що інші хвороби нікуди не зникли. Діти – це наше майбутнє. Здоров’я діточок повинно бути найбільшим пріоритетом, адже саме це є запорукою продовження нашої нації”, – сказав голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

Дякуємо усім небайдужим благодійникам, які у цей різдвяний час підтримали нашу лікарську акцію.

Нехай ці ялинкові прикраси будуть нагадуванням про 2020 рік, як рік боротьби і сили духу українських лікарів!

Нагадаємо, що у 2020 році на традиційному святкуванні лікарської Маланки ми також зібрали кошти і придбали інтерактивну дошку для школи Марії Покрови, де навчаються діти із порушенням слуху. У 2019 року зібрані кошти використали для потреб “Будинку Воїна”.

Довідка Українського лікарського товариства у Львові:

Фото - УЛТ у Львові.

Андрій Юрійович Голод  у 1996 р. закінчив  Самбірське медичне училище Львівської області за спеціальністю  “Лікувальна справа” та присвоєно кваліфікацію “Фельдшер”. З квітня 1996 р. і по сьогоднішній день – фельдшер з медицини невідкладних станів ПС№1 КНП ЛОР ЛОЦЕДММК.

1997-1998 рр. – проходив строкову службу в медпункті бригади ВЧ 3002;
2015-2016 рр. – мобілізований у Бойову комендатуру ДПСУ “Шквал”;
04.2015-07.2015р. – проходження служби в АТО на посаді фельдшера медичного пункту ОБПК “Великі Мости 1”.

Надання екстерної  медичної допомоги в умовах пандемії COVID-19.

Нагороджений дипломом та відзнакою “ЗА ЖЕРТОВНУ ПРАЦЮ” від Колегії Департаменту охорони здоров’я Львівської  ОДА та президії Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України.

Під час мобілізації пройшов 20-годинний курс Tactical Combat Casualty Care (TCCC) за стандартами надання медичної допомоги країн НАТО в умовах війни. Проводив інструктажі і заняття з домедичної допомоги на полі бою з військовослужбовцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ