Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НАК „Нафтогаз України” розриває договори з облгазами

НАК „Нафтогаз України” з 1 січня розірве договір з ВАТ „Львівгаз” та іншими державними газорозподільчими підприємствами Західної України. Про це „Гал-info” повідомив голова правління ВАТ „Львівгаз” Василь Марчук.
За словами Марчука, це загрожує техногенною катастрофою. „24 листопада ВАТ „Львівгаз” та інші облгази отримали повідомлення про розірвання з 1 січня угоди між ними та НАК „Нафтогаз України” на обслуговування газотранспортних мереж. Без пояснень. Якщо договір не буде поновлено, то 21 управління „Львівгазу” перестануть функціонувати, що загрожує техногенною катастрофою, крім того, ми будемо змушені звільнити 5 тисяч працівників. Але я думаю, що якщо таки договірне буде продовжено, то ми працюватимемо, навіть всупереч розірванню закону, тому що ми ставимо інтереси безпеки вище аніж свої корпоративні”, – каже Марчук.
З його слів, для вирішення ситуації ВАТ „Львівгаз” він ініціюватиме сьогодні зустрічі з головою або заступниками голови ЛОДА та направить сьогодні письмове звернення до Президента, ВР та інших державних інституцій з тим, щоб вони допомогли розв‘язати ситуацію, що склалась.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ