Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НАК «Нафтогаз України» виділить 1,5 млн грн для завершення реконструкції собору Святого Юра

НАК «Нафтогаз України» виділить 1,5 млн грн для завершення реконструкції собору Святого Юра. Про це «Гал-info» представник  прес-центру НАК «Нафтогаз України» у Львівській області Віктор Гальчинський.
За його словами, попередньою домовленістю про допомогу  НАК «Нафтогаз України»  Львівщині заплановано виділити 1,5 млн грн для завершення реконструкційних робіт в соборі Святого Юра.
Як додає Віктор Гальчинський,  в минулому році 80% всіх проведених робіт по реконструкції були проведені за кошти «Нафтогазу України».
Як повідомляло  «Гал-info», у 2005 році, як відзначив о. Володимир, на реконструкцію було використано 4 млн 250 тис. грн, які були виділені із фондів, призначених на святкування 750-ліття м. Львова, та спонсорської допомоги різних організацій.  Загальна вартість ліквідації аварійного стану собору Святого Юра становить 9 млн 800 тис. грн.
  На даний час  виконано значну частину зовнішніх реставраційних робіт собору Святого Юра (на це витрачено 1 млн 250 тис. грн). Загалом у комплексі зроблено тільки те, на що вистачило сил та коштів Львівської архиєпархії, тобто замінено електромережі, які були в аварійному стані, здійснено технічні роботи. Крім того, тепер проводять проектні роботи із заміни даху та перекриття південної частини капітули комплексу, а також розчищають підвали та кімнати, суміжні із канцелярією (там заплановано розмістити архіви).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ