Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НАК «Нафтогаз України» запропонував ВАТ «Львівгаз» угоду, яка дозволила б „відмити” 8 млн грн

НАК «Нафтогаз України» запропонував ВАТ «Львівгаз» не нову угоду про оренду газорозподільних систем, а додаткову угоду. Про це в коментарі «Гал-info» розповів голова правління ВАТ «Львівгаз» Василь Марчук.

За його словами Марчука, до ВАТ «Львівгаз» надійшла пропозиція підписати угоду, яка зокрема передбачає відрахування 4% коштів від балансової вартості мереж «Львівгазу» на рахунки ДК «Газ України», до того ж її пропонується заключити лише на півроку. «4% коштів, які мають відраховуватися від балансової вартості мереж «Львівгазу» на рахунки ДК «Газ України», підкреслюю, на рахунки, а не на капітальне будівництво та оновлення мережі, це близько 8 млн грн, які планується «відмити». Ще один аспект – додаткова угода передбачається лише на півроку. Як правило, подібні угоди укладають принаймні на цілий фінансовий рік. А тому проект додаткової угоди, надісланий від НАК «Нафтогаз України», у разі підписання, загрожуватиме стабільності нашого підприємства і сприятиме заборгованості в одному напрямку», – сказав Марчук.
Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» надіслав ВАТ «Львівгаз» 24 листопада повідомлення про розірвання договору з 1 січня 2007 року. Як стверджує Василь Марчук, офіційною причиною розірвання угоди є відкриття кримінальної справи проти керівництва ВАТ «Львівгаз» 24 листопада цього року, насправді ж справу було порушено лише 28 листопада.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ