Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Наказ про нові нормативи для дитсадків буде призупинений, - Азаров

Найближчим часом наказ про запровадження нових санітарних норм для дитячих садків повинен бути призупинений.

Про це прем’єр-міністр Микола Азаров розповів у відповідь на запитання користувачки соцмережі Facebook.

"Ваше питання якраз обговорювалося на останньому засіданні уряду у четвер. І я звернув увагу Міністра охорони здоров'я на те, що необхідно призупинити її наказ і уважно розібратися з тими нормами, які закладені", - написав Азаров..

"Не можна все відразу вимагати, необхідно перше - забезпечити все це ресурсами, виконати, а потім вже закладати вимоги. Тому найближчим часом цей наказ повинен бути припинений, але підвищувати вимоги до дитячих садків, безумовно, в майбутньому необхідно", - пояснив Азаров.

Як відомо, цього тижня виник скандал довкола нових санітарних норм, для дитячих садків, які неможливо виконати.

У своєму відкритому листі  відомий дитячий лікар Євген Комаровський написав, що цей документ "єдиний для дитячих садів всіх форм власності. Він створений з якоюсь витонченою, відверто знущальною насмішкою над здоровим глуздом", - пише Комаровський про державні санітарні норми та правила "Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей".

У відповідь на це МОЗ пояснило, що нові санітарні норми для дитсадків майже не змінились у порівнянні з попередніми і всі вимоги у ньому обґрунтовані науковцями.

Головною новацією документу є забезпечення прав дітей з особливими потребами: встановлення відповідних пандусів, розширення дверних проміжків, перебудова санвузлів тощо для можливості адаптації такої категорії дітей до звичних умов існування.

УП. Життя

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ