Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наказом Міністерством культури та освіти Юрія Думнича звільнено з посади гендиректора Першого українського театру для дітей та юнацтва

23 травня, згідно з висновками робочої комісії, створеної Міністерством культури та освіти для розслідування причин конфлікту Першого українського театру для дітей та юнацтва, було винесено рішення стосовно порушенням гендиректором Юрієм Думничем закону про працю. Згідно з винесеним рішенням Міністерства культури та освіти, міський голова Андрій Садовий підписав наказ на звільнення Юрія Думнича з посади гендиректора у зв’язку з порушенням Закону України про працю.

Однак сам екс-гендиректор своєї вини тут не бачить і з рішенням робочої комісії не згідний. О 18.00 заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів оприлюднив виданий наказ. Однак на підписання наказу Юрієм Думничем, окрім представників влади, у кабінет нікого не запросили. Гендиректор відмовився давати будь-які коментарі ЗМІ. Однак Василь Косів зазначив, що доля театру буде незабаром вирішено. Попередньо стало відомо, що за проектом Юрія Мисака театр планують реформувати.
Нагадаємо, 18 травня на зборах творчого колективу Першого українського театру для дітей та юнацтва було прийнято резолюцію, де працівники театру в кількості 31 особи вимагали звільнення директора Юрія Думнича. 22 травня творчий колектив театру оголосив безстрокове голодування. Того ж дня міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження “Про утворення комісії для вивчення конфліктної ситуації у Першому українському театрі для дітей та юнацтва”. Цим розпорядженням створено комісію під головуванням заступника міського голови з гуманітарних питань Василя Косіва, котрій доручено вивчити ситуацію і прийняти рішення, що стосуються вимог творчого колективу Першого українського театру для дітей та юнацтва. Також розпорядженням міського голови на час роботи комісії управлінню культури доручено відсторонити від виконання обов’язків директора  Першого українського театру для дітей та юнацтва Юрія Думнича та призначити виконувача обов’язки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ