Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Налагодження стосунків між США і Росією не відбуватиметься коштом України - посол США

Сполучені Штати Америки не визнають привілейованих сфер інтересів певних держав у європейському регіоні, - сказав сьогодні під час круглого столу Повноважний та Надзвичайний посол США в Україні Вільям Тейлор. „Це не моя окрема позиція, це політика Сполучених Штатів. Є два принципи, якими ми керуватимемося у зовнішній політиці: немає привілейованих держав та кожна суверенна держава сама вибирає, в якому союзі їй перебувати”, - сказав Вільям Тейлор.
За його словами, жодна країна не має права чинити тиск на іншу. „Україна має вибір: вступити в НАТО чи ні, але це її вибір. Якщо вона вибере НАТО, то ми її там радо вітатимемо, коли ж ні - то це теж правильно. США все одно залишаться стратегічним партнером України і дотримуватимуться хартії про співробітництво, підписаної попереднім керівництвом”, - прокоментував Посол.
Також посол США запевнив, що покращення тону у взаєминах між Росією та США не відбуватиметься коштом України. „Покращення стосунків між Росією та Сполученими Штатами Америки буде добрим не лише для США і Росії, а й матиме вигоду і для України”, - сказав Вільям Тейлор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ