Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наливайченко: Якщо парламент поведе себе як «Беркут», то на нього чекає доля ОДА

Якщо 28 січня депутати не врахують вимоги людей – про відставку уряду, про скасування диктаторських законів, тоді парламент ризикує повністю втратити свою легітимність. Про це у інтерв'ю австрійській телерадіокомпанії ORF заявив народний депутат від «УДАРу» Валентин Наливайченко. Повідомила прес-служба "УДАРу".

«28 числа у ВР стане зрозуміло, чи взагалі в Україні надалі залишиться парламентаризм. Не треба втішати себе ілюзіями, що протест обійде парламент. Якщо парламент поведе себе як «Беркут», то на нього чекає те саме, що сталося з адміністраціями в областях. Такі ж протести будуть і проти Верховної Ради», - наголосив депутат.

На переконання Наливайченка, парламент обов'язково повинен провести законне голосування і скеасувати так звані закони, які були продавлені в порушення Конституції України, правил ОБСЄ і міжнародних зобов'язань України: «Обов'язково повинен законно запрацювати парламент, мають бути призначені вибори і розгорнута широкомасштабна боротьба з корупцією. Потрібно звільнити всіх затриманих. Цих людей треба захистити і допомогти їм та їхнім сім'ям».

«Народні депутати повинні діяти за законом. Ти депутат, доки дієш в інтересах людей. Якщо ти починаєш красти і зраджувати інтереси своїх виборців, ніякої легітимності як народний депутат ти вже не маєш», - підкреслив Наливайченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ