Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нам дійсно потрібно бути українцями всієї рідної землі, а не українцем галицьким чи буковинським - Олександр Старовойт

«Вперше в історії України Президент держави приділяє таку значну увагу урочистостям, присвяченим 150-річчю від дня народження письменника Івана Франка. А також вперше завдяки Президенту твори Франка будуть перекладені кількома європейськими мовами, що допоможе європейцям краще розуміти українців», - так коментує  «нашоукраїнець» Олесь Старовойт участь Віктора Ющенка в урочистостях, присвячених 150-річчю Івана Франка.

Олесь Старовойт вважає дуже важливим той факт, що невдовзі в Україні буде введено національну премію імені Івана Франка і що музейний комплекс в Нагуєвичах та Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка у Львові отримають статус національних тому і радить усім розцінювати приїзд Президента Віктора Ющенка на Львівщину перш за все в контексті святкування 150-річчя Івана Франка, а не спекулювати навколо політичних питань. «Президент Віктор Ющенко розмовляв з галичанами, як з партнерами, оскільки він розуміє роль Галичини. Звичайно, що я поділяю позицію Президента, котрий закликав, цитуючи великого Франка, нас усіх бути українцями всієї рідної землі, а не українцем галицьким чи буковинським», - додає заступник голови виконкому ЛОО НСНУ Олесь Старовойт. 
Нагадаємо, учора, 27 серпня, Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди 150-ї річниці з дня народження Івана Франка, що відбувалися у селі Нагуєвичах Дрогобицького району та у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ