Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нам потрібно об’єднатися над спільним баченням розвитку Львівщини, тому ми проводимо переговори з БЮТ, «Порою» і УНБ — Петро Олійник

Голова ЛОО НСНУ Петро Олійник висловив своє бачення щодо об’єднання з БЮТ, «Порою» та УНБ — про це повідомила прес-служба НСНУ.

  «У Львівській області не пройшли до органів місцевої влади представники Партії регіонів та інших сил подібного спрямування, тому коаліція на місцевому рівні буде однозначно помаранчевою, — зазначив Петро Олійник. —  Нам потрібно об’єднатися над спільним баченням розвитку Львівщини, тому ми проводимо переговори з БЮТ, Порою і УНБ».
«Я думаю, що у нас ситуація набагато простіша, ніж в інших областях України. Представник “Нашої України” переміг на виборах міського голови Львова, наші висуванці перемогли в Червонограді, Бориславі. Такий стан справ вселяє оптимізм і надії на синхронну роботу адміністрації, Львівських обласної та міської рад і міського голови Львова, чого вже давно чекають львів’яни, — додав він. — Стосовно ж коаліції в межах України, то тут є декілька думок. По-перше, я переконаний, що урядом повинні керувати представники сил, які перемогли, працюючи в команді Віктора Ющенка. Але варто добре подумати, чи потрібно робити виключно помаранчеву коаліцію, чи розглянути питання ширше і глибше. Процеси в країні після перемоги Ющенка, після голосування у Верховну Раду практично знімають питання повернення до часів кучмізму. Постає більш стратегічне питання – об’єднання України. Саме тому нашим політикам у Києві потрібно дуже добре подумати, в якому саме форматі розвивати парламентську більшість і формувати уряд. Нівелювання розподілу України на помаранчевий та біло-синій кольори і приведення до одного жовто-блакитного формату – це головне завдання відповідальних політиків. Не менш важливим є поглиблення демократичних процесів та інтеграції до Європейського Союзу. Саме за такими принципами має будуватися коаліція».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ