Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Намагання команди Садового повертати борги в ручному режимі – прямий шлях до корупції, - «Свобода»

«Внаслідок непрофесійного господарювання міського голови та його команди у місті виникла вкрай негативна ситуація з фінансуванням боргових зобов’язань міста за виконані до 2011 року роботи», -про це 15 березня заявив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради свободівець Яромир Самагальський, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

За словами депутата, з 49 мільйонів боргових зобов’язань міста перед виконавцями робіт потрібно негайно повернути за рішенням судів вже понад 16 мільйонів.

«Станом на 1 березня 2012 року є чимало рішень судів, за якими міську раду зобов’язують повернути понад 16 мільйонів гривень боргів за виконані роботи. Судова тяганина щодо повернення боргів є закономірною, адже підприємці втомилися роками чекати повернення своїх коштів за ремонти шкіл, садочків тощо. Це свідчить про недовіру підприємців до міської виконавчої влади та про нездатність команди Садового дотримуватися власних зобов’язань. Ба більше, за рішенням судів місто, окрім самого боргу, має відшкодувати додатково державне мито, виконавчий збір (10%), IT-забезпечення, інфляційні збитки (3%) тощо, а це немалі гроші. Наприклад, для того, аби профінансувати повернення боргу департаменту житлового господарства та інфраструктури на суму 5,5 млн., нам додатково доводиться сплачувати за рішенням судів ще 1,9 млн. грн. «Свобода» наголошує, що таке безвідповідальне господарювання підлеглих Садового є нанесенням прямих збитків міському бюджету, за яке чиновники повинні нести кримінальну відповідальність. Та найгірше в цій ситуації – відсутність відповідальності, адже міський голова запровадив систему «в. о.» (виконувач обов’язків), що унеможливлює виявлення винуватців, оскільки керує департаментами та управліннями велика кількість людей, які лише виконують обов’язки і не несуть безпосередньої відповідальності за роботу своїх попередників», – зазначив Яромир Самагальський.

Неправильна політика міського голови щодо повернення боргів і його намагання керувати цим процесом у ручному режимі відкриває прямий шлях до корупційних дій, тому комісія фінансів та планування бюджету ухвалила:

«Першочергово виплатити борги за всіма рішеннями судів. Окрім цього, ми зобов’язали департамент економічної політики щотижнево інформувати депутатів про виплати заборгованості за судовими рішеннями. «Свобода» вважає, що тільки так ми зупинимо вірогідність корупційних зловживань з боку команди міського голови щодо повернення боргів за виконані роботи», – додав Яромир Самагальський.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ