Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Напад ворожої ДРГ поблизу Гранітного відбито (відео)

Ворожа ДРГ намагалася прорватися на позиції українських захисників поблизу Гранітного. Про це повідомляє прес-група ОТУ «Маріуполь».

На Приморському напрямку, неподалік Гранітного в цілому зберігається режим тиші. 
Командир механізованої роти однієї із механізованих бригад розповів, що ворог час від часу зі стрілецької зброї обстрілює позиції українських захисників з території тимчасово підконтрольній незаконним збройним формуванням.

Офіцер розповів, що днями ворожа ДРГ на легкому автомобільному транспорті намагалася заїхати в район опорників українських захисників. Залишивши автомобіль, вони у пішому порядку пересувалися під покровом ночі у напрямку до наших позицій. Однак їх помітили наші військові.

"Близько опівночі, поблизу позицій на напрямку, за який ми відповідаємо, військовослужбовці бригади у тепловізор помітили ворожу ДРГ у кількості 6 осіб. Було зроблено попереджувальні постріли, щоб уникнути ймовірності, що це могло бути цивільне населення. Неадекватна поведінка цих осіб після попереджувальних пострілів допомогла нам визначити, що ці люди зі зброєю належать до ДРГ противника. Вони не втікали, а навпаки – почали рух в наш бік. Після цього була застосована зброя. Група цих осіб почала стріляти у відповідь та відступила", – розповів він.

"Вогневий контакт відбувався хвилин п’ять, ми спостерігали за ними та визначили напрямок їхнього руху. Зараз ми перевіряємо ці напрями з саперами на наявність вибухо-небезпечних предметів і за наказом командира перекриємо цей напрямок і спостерігатимемо далі за ворогом", – наголосив офіцер. 

За його словами, від військовослужбовців, які утримували ці позиції раніше він дізнався, що поява ворожих ДРГ на цьому напрямку не перша. У них теж були вогневі контакти із ворогом.

"Російсько-терористичні війська мають намір вклинитися між підрозділами наших воїнів на цьому напрямку та пройти далі. Також ворожі ДРГ визначають і виявляють на наявність поблизу наших позицій мінно-вибухових загороджень", – підкреслив командир механізованої роти Денис.

Українські захисники поблизу Гранітного свої позиції утримують надійно і не дадуть йому пройти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ