Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Напередодні Євро-2012 епідситуацію на Львівщині вивчала місія ВООЗ

У Львівській області з триденним робочим візитом перебувала місія Всесвітньої організації охорони здоров’я, що займається оцінкою програми імунізації в Україні. Про це повідомила прес-служба ГУ охорони здоров’я Львівської ОДА.

У складі місії до Львова прибули фахівці ВООЗ: доктор Олег Бенеш - спеціаліст з імунізації та керованих інфекційних хвороб, МайклФейвен, програмний адміністратор з питань імунізації, Бернард Гантер - експерт-консультант ВООЗ. Їх супроводжували представник UNICEF в Україні К. Булавінова та Головний спеціаліст Державної санітарної служби України О.Заїка.

Програма перебування та робочі моменти були обговорені на зустрічі у Головному управлінні охорони здоров’я Львівської ОДА.

В.о. начальника ГУОЗ ЛОДА О.Середа ознайомив присутніх з структурою медичної галузі області. Заступник начальника управління - начальник управління організації медичної допомоги населенню І.Микичак розповіла учасникам зустрічі про досягнення і проблеми медичних закладів. Заступник головного державного санітарного лікаря області О.Когут та головний позаштатний епідеміолог Львівщини Н.Тімко охарактеризували епідеміологічну ситуацію в області, роботу санітарно-епідеміологічної служби Львівщини.

Програма перебування місії на Львівщині була дуже насиченою. Фахівці ВООЗ ознайомились з роботою міського пологового будинку №1, оглянули склади обласної санепідслужби, де зберігаються вакцини, побували в епідеміологічному відділі Обласної санепідстанції, управлінні охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, обласному центрі здоров’я. На другий день перебування представники ВООЗ відвідали Яворівський район. Вони оглянулиЦентральну районну лікарню, Яворівську санепідстанцію, відвідали дитячу поліклініку м. Новояворівська, амбулаторію сімейної медицини с.Старичі, фельдшерсько-акушерський пункт с.Страдч, спілкувались з медичними працівниками, перевірили дотримання „холодового ланцюга” при зберіганні вакцин, ознайомились з технікою щеплень.

Представники місії зазначили, що знайомство з роботою медичних закладів різних рівнів (від центральної лікарні до фельдшерсько-акушерського пункту) дозволить їм виявити сильні та слабкі місця програми імунізації. Саме це і буде результатами роботи місії ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ