Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Напередодні «Євро-2012» уряд скоротив держзамовлення на фахівців із готельно-ресторанної справи

За три роки до старту в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року Кабінет міністрів України розпорядився не передбачати на наступний навчальний рік державне замовлення для підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи, організації обслуговування у готелях. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 14 квітня 2009 р. № 416-р.
У розпорядженні зокрема сказано: «Мінекономіки, МОН та іншим центральним органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать навчальні заклади та наукові установи, під час формування пропозицій щодо обсягів державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів у 2009 році не передбачати державне замовлення на підготовку: молодших спеціалістів — за спеціальностями діловодство, організація туристичного обслуговування, перукарське мистецтво та декоративна косметика, декоративно-прикладне мистецтво, художнє фотографування, організація обслуговування у готелях, організація обслуговування у закладах ресторанного господарства і торгівлі, виробництво та експлуатація відео-, аудіотехніки та кіноустановок; бакалаврів — за напрямами підготовки документознавство та інформаційна діяльність, туризм, декоративно-прикладне мистецтво, фотомистецтво, готельно-ресторанна справа, реклама і зв’язки з громадськістю (за видами діяльності).

Також Кабмін на половину зменшує для всіх закладів крім профільних держзамовлення на підготовку молодших спеціалістів за спеціальностями економіка підприємства, фінанси і кредит, бухгалтерський облік, правознавство; бакалаврів за напрямами підготовки економіка підприємства, фінанси і кредит, облік і аудит, право. Для профільних закладів воно скорочується на 10 %. Також на 10 % скорочується держзамовлення з підготовки молодших спеціалістів, бакалаврів, спеціалістів, магістрів за іншими спеціальностями, напрямами підготовки, галузями знань.

Цим же розпорядженням також наполовину скорочується держзамовлення на набір у докторантуру.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ