Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нардеп просить прокуратуру Львівщини перевірити клон «Тюрми на Лонцького»

Народний депутат України Петро Писарчук скерував прокуророві Львівської області Віталію Ковбасюку депутатський запит з проханням перевірити використання бюджетних коштів комунальним підприємством Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що функціонує під керівництвом Т. Чолія за адресою м. Львів пл. Ринок, 1, а також законність рішень Львівської міської ради та виконавчого комітету Львівської міської ради, що стосуються діяльності цієї установи, повідомила прес- служба народного депутата України Петра Писарчука.

Як поінформував Петро Писарчук, у Львові у будинку на вулиці С. Бандери, 1 функціонує Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» під керівництвом Р. Забілого. У той же час з ініціативи мерії в одному із кабінетів Львівської міської ради було створено комунальне підприємство Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» під керівництвом Т. Чолія, яке фактично дублює функції Національного музею-меморіалу, але отримує фінансування з міського бюджету Львова.

«Так, згідно з інформацією, оприлюдненою на засіданні комісії культури ЛМР, протягом 2010 року Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» отримав з міського бюджету 636 тисяч 79 гривень. З них тільки на зарплату працівників було використано 406 тисяч 691 гривню. У той же час понад 16 тисяч гривень бюджетних коштів нібито були витрачені на оренду, ще понад 11 тисяч гривень заплатили СПД-ФО Гром О.Р. за «розробку концепції та демонстрацію матеріалів створення історико-меморіального комплексу на місці колишньої «Пересильної тюрми НКВД №25», яку мали би розробляти безпосередньо працівники комунального музею. Крім бюджетного фінансування, цьому комунальному підприємству виділяють комунальні приміщення та земельні ділянки нібито для статутної діяльності», - йдеться у запиті Петра Писарчука.

Натомість, за словами Петра Писарчука, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» не отримує жодного фінансування з міського бюджету Львова, хоч це було передбачено під час створення установи, і не має коштів для підготовки нових експозицій та ведення статутної діяльності.

«У мене є підстави вважати, що бюджетні кошти, які виділяються на функціонування комунального підприємства, що має назву Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» і функціонує в одному із кабінетів міськради, використовуються неефективно та нераціонально, а майно і земля для цієї установи виділяються незаконно», - наголошує Петро Писарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ