Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нардеп від «Нашої України» просить ГПУ посадити донецьких суддів, які позбавили Бандеру звання Героя України

Нардеп від «НУ» З. Шкутяк надіслав звернення до ГПУ, у якому оцінив дії донецьких суддів, які позбавили Бандеру звання Героя України Бандеру, як кримінальні. Про це повідомила прес-служба «НУ».

 

Зокрема, у зверненні сказано: «2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував Указ Президента України Віктора Андрійовича Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Роль Степана Бандери в історії України визиває дискусії та суперечки в суспільстві. За таких умов, при ухваленні такого резонансного Рішення, Донецький окружний адміністративний суд мав діяти у повній відповідності з вимогами чинного законодавсва України, із залученням всіх заінтересованих осіб, в тому числі Президента України В.А.Ющенка, фахівців в області історії тощо.

Втім, Донецький окружний адміністративний суд ухвалив незаконне рішення, що призвело до напруження в суспільстві, формування негативних прецедентів в правозастосовчій практиці.


Так, відповідно до положень статті 19 Кодексу Адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження нормативно-правових актів Президента України вирішуються окружним адміністративним судом, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Крім того, є підстави стверджувати, що Донецьким окружним адміністративним судом було порушено вимоги статей 2, 6, 155, 203 Кодексу Адміністративного судочинства України.

За таких умов, з точки зору моїх оціночних суджень, є підстави стверджувати про наявність в діях суддів складу злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України, а саме постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного рішення.

Враховуючи наведене вище, керуючись статтею 16 Закону України “Про статус народного депутата України», прошу Вас перевірити факти про які йдеться у зверненні та, в разі їх підтвердження, вжити відповідних заходів.

Про результати перевірки прошу письмово повідомити мене особисто".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ