Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардеп Жванія агітує за нову більшість

Фракція НУНС повинна консолідуватися, як у випадку дострокових парламентських виборів, так і при можливому формуванні нової коаліції. Про це в інтерв'ю «Комсомольськой правде в Украине» сказав народний депутат Давид Жванія, повідомила прес-служба нардепа.

 

«НУНС повинна об'єднатися, адже перед нею зараз стоять глобальні питання: будуть дострокові вибори чи ні, реформи почнемо реалізувати через місяць-два або відстрочимо ще на рік», - сказав Жванія.

За його словами, зараз фракція НУНС чекає заяви Тимошенко. «Фракція НУНС готова зберегти парламентську більшість, але Тимошенко повинна зробити заяву про своє політичне майбутнє. Де вона - в опозиції? І в опозиції до кого? Адже зараз парламентська опозиція – це якраз Партія регіонів. Я вірю, що наша фракція доведе, що вона консолідована, і ухвалить рішення на підставі своїх же можливостей. При цьому ми готові йти на перевибори. Ми цього не боїмося», - підкреслив Жванія.

 Народний депутат припустив, що якщо нинішня коаліція розвалиться, і фракція НУНС ухвалить рішення вступати в переговорний процес з ПР і Блоком Литвина, то вона, в першу чергу, відстоюватиме дві чіткі позиції. «По-перше, НУНС, ПР і БЛ не входитимуть у конституційну змову. Ми не створюватимемо коаліцію з метою перекроїти Конституцію. По-друге, якщо вже коаліція формує виконавчу владу, потрібно буде чітко прописати реформи і вживати реальні антикризові заходи», - заявив народний депутат. 

«Якщо постане питання: перевибори або нова коаліція, я стану на сторону нової більшості. Країна втомилася від популізму, їй потрібні реформи і політична стабільність. Чи може держава під час економічної кризи ще рік дозволити собі існувати без виконавчої влади? Особисто я думаю, що ми не маємо на це права, але ця дискусія повинна проходити в парламенті, вона стосується всіх фракцій», - підсумував Жванія.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ