Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нардепа Деньковича просять не приховувати імена хабарників із Львівської обласної ради

Комісія Львівської обласної ради з вивчення питань приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад області дасть просить нардепа від БЮТ Іванові Деньковичу підтвердити свої публічні звинувачення, що мовляв, майно «прихватизують» на корупційній основі. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Отож, днями відбулося засідання згаданої комісії. Зокрема, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра проінформував членів комісії про чинну процедуру проведення приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад Львівської області. Майно приватизується трьома способами: шляхом викупу трудовим колективом, шляхом конкурсу, та шляхом аукціону. Всі процедури чітко виписані в законодавстві і дотримуються на практиці. Якщо майно, яке підлягає приватизації не має жодних обтяжуючих обставин (як, наприклад, вимога зберегти профіль підприємства, залишити всіх працівників, певні екологічні вимоги, і т. д.), така приватизація відбувається виключно через аукціон. Якщо майно має такі обтяжуючі обставини, то проводиться конкурс.

 

Зупинилися депутати і на процедурі відкриття конвертів з конкурсними пропозиціями. Як запевнив Микола Бандра, перед відкриттям конвертів, він запрошує учасників конкурсу і дає їм можливість переконатися в їх цілісності. А відкриття конвертів з пропозиціями, як і саме засідання конкурсної комісії, відповідно до чинного законодавства, проходить за зачиненими дверима.

 

Депутати обговорили інформаційні повідомлення, які стали приводом для створення комісії та визначили попередній перелік об'єктів, щодо приватизації яких були критичні повідомлення в пресі. Під час виступу на черговій сесії голова комісії Ярослав Рущишин має намір звернутися до депутатів з пропозицією розширити цей перелік.

 

Також депутати вирішили запросити на одне із засідань комісії народного депутата України Івана Деньковича і дати йому можливість підтвердити свої публічні звинувачення фактами.

 

Додамо, що напередодні у ЗМІ Іван Денькович заявив, що зміст конкурсних конвертів не є таємницею для зацікавлених осіб, відтак, майно скуповується за безцінь з метою перепродажу. Як приклад він навів приватизацію так званої дачі Добрика у селищі Івано-Франковому.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ