Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардепка Третьякова негативно висловилася про загиблого нині Антона Полякова: її вимагають відсторонити від засідань ВРУ

Депутатка "Слуги народу" Галина Третьякова написала радісний допис про смерть депутата, свого колишнього однопартійця Антона Полякова, у партійному чаті. Інформацію про допис Третьякової оприлюднив лідер депутатської групи "За майбутнє" Ігор Палиця.
скріншот із фейсбуку Ірини Геращенко

Про це інформує ВВС.

Зокрема, Палиця зазначив:

"Ми хочемо звернутися до фракції "Слуги народу". Тільки-що в вашому партійному чаті керівник комітету, який має опікуватися людьми, дітьми, пані Третьякова написала, що "одним ворогом менше" про смерть Антона Полякова. Я хотів би попросити вас, шановна фракція "Слуги народу", зробити висновок зі слів пані Третякової. 

Вона всім відома відношенням до дітей, до людей, до країни. Я вважаю, що це неприпустимо. Яким би політичним опонентом чи людиною не був пан Антон Поляков, померла людина – звичайна людина, крім того, наш колега по парламенту.

Я дуже прошу вас, дуже прошу, пане Стефанчук, зробіть моральні висновки і скажіть, як ви вважаєте, треба виходити з цієї ситуації. Такого робити не можна".  

У відповідь Третьякова не стала вибачатися перед колегами за зневажливі слова і звинуватила колег у спробі обмеження свободи слова.

"У мене 2 зауваження. Перше звідки "за Майбах" знає, що пишуть у чаті "Слуга народу". А по-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині, вважають, що вони можуть накидати комусь якісь платки на рота. То мені здається що ганьба — це вам", — сказала депутатка, однак перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук перервав її коментар, закликавши припинити спекуляції.

Депутати скандували в залі "Ганьба!"

Згодом нардепка від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко оприлюднила скріншот зі словами Галини Третьякової з чату

Тепер Галину Третьякову можуть відсторонити від засідань Верховної ради на п'ять днів, а також зняти з посади голови комітету з питань соціального захисту та прав ветеранів.

Зокрема голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія повідомив журналістам:

"Пані Третьякова, як мені здається, дозволила собі необережні вирази. І я вибачився перед усіма колегами і перед виборцями за такі вирази. Пані Третьякова покинула зал, і ми підписали від усієї фракції лист до Регламентного комітету з тим, щоб вони відсторонили її на п'ять днів від пленарних засідань", - зазначив він.

Водночас нардеп з групи "За майбутнє" Тарас Батенко зазначив, що спікера Ради і голову Регламентного комітету просять відкликати Третьякову з посади голови парламентського комітету.

"Ми зібрали щойно перерву з приводу виразів пані Третьякової в чаті "Слуг народу", як нам стало відомо, де вона сказала про те, що "одним ворогом менше", про смерть Антона Полякова, свого колеги і колишнього члена фракції... Така зухвала поведінка не могла бути проігнорована. Ми зібрали підписи всіх голів фракцій і депутатських груп, крім "Слуги народу", і звернулися до голови Верховної ради і голови Регламентного комітету щодо відкликання пані Третьякової з посади голови профільного комітету", - сказав Батенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ